חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

יחזקאל נ' עוף ירושלים מהדרין בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
16790-02-12
19.2.2013
בפני :
אביגיל כהן

- נגד -
:
דנית יחזקאל
:
עוף ירושלים מהדרין בע"מ
החלטה

החלטה

1.לפני בקשה להסתלקות מבקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה נגד המשיבה וזאת בהתאם לסעיף 16 לחוק תובענות ייצוגיות התשס"ו – 2006 (להלן: "החוק").

2.המשיבה כמובן לא מתנגדת להסתלקות מהבקשה לאישור, אך טוענת, כי אין לחייב את המשיבה לשלם למבקשת גמול וכן לשלם שכר טרחה לבאי כוח המבקשת.

היא מסכימה לתרום סכום כספי מסוים אך לא מסכימה שסכום זה יועבר כגמול ושכר טרחה.

3.הבקשה לאישור תובענה כייצוגית הוגשה בחודש פברואר 2012 נגד המשיבה והיא עוסקת בהוראות סעיף 8.3.1.1 לתקן הישראלי 1145 אשר מחייב לסמן ברשימת רכיבים של מוצר אשר שמו כולל רכיב כלשהו במוצר, גם את האחוז שמהווה אותו רכיב מתכולת המוצר וזאת החל מיום 6/10/10.

עסקינן במוצר שהוא "נקניקיות עוף" כאשר על גבי אריזת המוצר לא צוין אחוז רכיב העוף.

4.הבקשה לאישור התביעה כייצוגית מתייחסת הן לנזק ממוני והן לנזק לא ממוני.

5.למרות שהמשיבה קיבלה את הבקשה לאישור עוד ביום 28/2/12, לא הוגשה תגובה לבקשה על ידה ורק לאחר שבאי כוח המבקשת ביקשו מבית המשפט לקבוע מועד לדיון ואף התקיים דיון ביום 22/10/12 שלא בנוכחות המשיבה ובא כוחה, התקיים דיון נוסף ביום 11/11/12 אליו התייצב כבר ב"כ המשיבה.

6.לאחר הגשת התביעה והגשת התשובה לבקשה לאישור התברר, כי כיום המשיבה כבר אינה עוברת על התקן הישראלי הרלוונטי והמחדל למעשה תוקן ובנסיבות אלו, ולאור הטיעונים שהועלו על ידי המשיבה ולפיהם המוצר נשוא ההליך דנן נמכר רק במספר מקומות מצומצם ובהיקף מצומצם, הסכימה ב"כ המבקשת שלא לנהל את ההליך לגופו והיא מבקשת אישור להסתלק מהבקשה לאישור.

7.בשל העובדה שכיום אין מקום לנהל את ההליך לגופו, משהתברר כי כיום מסמנת המשיבה את המוצר לפי התקן הישראלי 1145, יש להיעתר לבקשה להסתלקות אשר הוגשה על ידי המבקשת.

8.כאשר הוגשו הבקשה לאישור והתובענה, אכן היה מקום לנקוט בהליך אשר ננקט.

רק לאחר הגשת הבקשה תוקן המחדל ולפיכך, זכאית המבקשת לגמול וזכאים באי כוחה לקבלת שכר טרחה.

בהתחשב בכך, שנחסך הצורך בניהול ההליך לגופו, ובהתחשב בטענת המשיבה ולפיה המוצר נשוא ההליך נמכר בהיקף של עשרות אלפי שקלים בודדים בלבד ונמכר בנקודות מכירה בודדות, אני מחייבת את המשיבה לשלם למבקשת גמול בסך 5,000 ₪ וכן על המשיבה לשלם לב"כ המבקשת שכר טרחת של 12,000 ₪ כולל מע"מ.

אין מקום שאחייב את המבקשת ובאי כוחה לתרום כספים לגורם זה או אחר.

המבקשת ובאי כוחה זכאים לקבל את הסכומים שנפסקו והם רשאים לעשות בסכומים אלו כרצונם.

9.לאור האמור לעיל, אני מאשרת את ההסתלקות. אינני סבורה, כי יש מקום למתן הוראות לפי סעיף 16 (ד) (1) לחוק.

הבקשה לאישור תובענה ייצוגית - תימחק.

התביעה האישית - תידחה.

10.המזכירות תשלח החלטה זו לצדדים ולמנהל בתי המשפט לצורך רישום בפנקס התובענות הייצוגיות.

ניתן היום, ט' אדר תשע"ג, 19 פברואר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>